KIBRIS TÜRK AMME MEMURLARI SENDIKASI
BELEDİYE EMEKÇİLERİ İLE DAYANIŞMAYA SEND
SENDİKALAR YARIN GREVDE
MALİYE BAKANI YİNE SÖZÜNÜ TUTMADI
DERECE TERFİLERİ SÖZLÜ YAPILACAK
1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI KUTLANDI
KAMU SAĞLIK HİZMETİ ARTIK PARALI

KAMU SAĞLIK HİZMETİ ARTIK PARALI

  Bu haber 16 Subat 2012, Persembe 06:29:09 eklenmiştir. 235 kez okunmuştur.
KAMU SAĞLIK HİZMETİ ARTIK PARALI Hükümet Kamu Sağlık Hizmetini Paralı Hale Getirdi

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

 HÜKÜMET KAMU SAĞLIK HİZMETİNİ PARALI HALE GETİRDİ

       

UBP hükümeti sağlık fonu yasasını meclisten geçirerek hastane ve sağlık merkezleri için gerekli finansmana yardımcı olmak, teçhizat ihtiyacını temin etmek ve hastane ve sağlık merkezlerinde, hizmetlerin yürütülmesi için ödenecek ücretleri belirlemek ve finansmanına yardımcı olmak adı altında kendi sorumluluğundan vazgeçerek yatırımların bedelini kamu sağlık hizmetini paralı hale getirerek halka ödetmek istemektedir.

Yasanın yürürlüğe girdiği bugünlerde kamu görevlisi, kamu görevlisi emeklisi, sosyal sigortalılar, sosyal sigorta emeklileri, GKK mensupları ile eş ve çocukları daha önce ücretsiz olarak aldıkları kamu sağlık hizmetlerine artık ücret ödeyecektir.

Kamu sağlık hizmetinin paralı hale getirilmesi anayasamızda da yeri olan  sosyal devlet anlayışı ile de bağdaşmamaktadır. Gerek sosyal sigortalılar olsun gerekse sosyal sigorta emeklileri olsun sağlık hizmeti için zaten prim yatırmışlardır ve bu primlerine karşılık kamu sağlık hizmeti alma hakları da sosyal sigortalar yasası 34. Madde ile de düzenlenmiştir  . Bunun üzerine birde artı olarak kamu sağlık hizmeti için bu bireylerden para alınması soyguncuktan başka bir şey değildir.

Ayrıca kamu görevlileri yasası Ücretsiz Tedavi Hakkını düzenleyen 23. Maddenin 1. Fıkrasına göre kamu görevlileri, muayene, tedavi, ilaç ve benzeri sağlık hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanmak hakkına sahiptirler ve yine 23. Maddenin 4. Fıkrasında da emekli kamu görevlilerinde bu maddeden yararlandığından bahsedilmektedir. Kamu görevlileri yasasının ilgi maddesine rağmen  kamu görevlisi ve emeklisinden kamu sağlık hizmeti için ücret alınması kabul edilemez.

Neo-liberal saldırıların her geçen gün artığı ülkemizde özelleştirme yasası ile kamu kurumlarımız sermayeye peşkeş çekilmek istenmekte iken kamu sağlık hizmetinin de sosyal devlet anlayışına aykırı bir şekilde paralı hale getirilmesi ile Kıbrsılıtürkler üzerinde oynanan oyunun boyutlarının ne kadar büyük olduğunu bize göstermiştir.

Bizler KTAMS olarak UBP hükümetinin sosyal devlet anlayışına aykırı bir şekilde bu türden yasa tanımaz uygulamalarına karşı her alanda mücadele edeceğimizi kamuoyu ile paylaşır kamu sağlık hizmetinin ücretli hale getirilerek halk üzerinden rant elde edilmesine tüm halkımızı tepki koymaya çağırırız.



  ,
Facebook Facebook   Google Google  

2008 YILI ÖNCESİ GEÇİCİ MEMUR OLUPTA, 2008 YILI ÖNCESİ KADROLANAN ÇALIŞANLAR
SENDİKAMIZDAN EMEKLİLİK HAKLARINA DAİR BİLGİ ALABİLİRLER.

 

YENİ KAMU GÖREVLİLERİ YASA TASARISI
http://www.eucoordination.org

GÖRÜŞLERİNİZİ ktams@kibris.net
ADRESİNE MAİL OLARAK
BEKLİYORUZ.

 

 

 
 
KAMU VE ÖZEL SEKTÖR ÇALIŞANLARININ EMEKLİLİK YAŞI YÜKSELTİLSİN Mİ?
HAYIR
EVET
Diger anketlerimiz için tıklayın...
 
,
 

© Copyright ktams.com
Her hakki saklıdır.
CyprusWebStudio