KIBRIS TÜRK AMME MEMURLARI SENDIKASI
BELEDİYE EMEKÇİLERİ İLE DAYANIŞMAYA SEND
SENDİKALAR YARIN GREVDE
MALİYE BAKANI YİNE SÖZÜNÜ TUTMADI
DERECE TERFİLERİ SÖZLÜ YAPILACAK
1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI KUTLANDI
ÇALIŞMA BAKANLIĞI KARARINA ARA EMRİ

ÇALIŞMA BAKANLIĞI KARARINA ARA EMRİ

  Bu haber 31 Ocak 2012, SALI 00:57:01 eklenmiştir. 412 kez okunmuştur.
ÇALIŞMA BAKANLIĞI KARARINA ARA EMRİ Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanılığının Yetkili Sendika Kararına Mahkemeden Ara Emri Alındı

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

KTAMS, ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI'NIN

VAKIFLAR ÖRGÜTÜ VE DİN İŞLERİ DAİRESİNDE

YETKİLİ SENDİKA KARARINA MAHKEMEDEN ARA EMRİ ALDI

Sendikamız KTAMS’ın daha önce kamuoyu ile de paylaştığı üzere Vakıflar Örgütü ve Din İşleri dairesinde örgütlü ve yetkili sendika olmamıza rağmen yasa dışı bir şekilde, referandum yapılmadan, toplu iş sözleşmesi imzalama yetkisi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlı Sendikalar Mukayyitliğince  başka bir sendikaya verilmişti.

Bu yasa dışı uygulama sonrası sendikamız KTAMS, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sn. Şerife Ünverdi, Sendikalar Mukayyidi Kemal Can ve Bakanlık hukukçusu Hüseyin Demirelişçi’nin de katılımı ile bir toplantı gerçekleştirilmiştir.

Yaptığımız görüşmede birçok defa Bakan Sn. Şerife Ünverdi’ye bakanlığın yaptığı işlemin hukuka aykırı olduğunu, sendikamızın diyalog çerçevesinde sorunları çözme niyetinde olduğunu ve bu çerçevede yasal olarak kimin yetkili sendika olduğu kararını çalışanların vermesi gerektiğini söylememize rağmen Sn. Şerife Ünverdi ısrar ile yasayı uygulamaktan kaçınmıştır.

Sn. Şerife Ünverdi’nin yasal mevzuatı uygulamayarak sendikamızı mağdur etmesi üzerine KTAMS olarak mahkemeye başvurarak yapılan işlemin hukuka aykırılığı konusunda dava açmış ve ara emri talebinde bulunmuştuk.

Bugün Yüksek İdare Mahkemesinde görülen duruşmada mahkeme ara emri talebimizi kabul ederek Vakıflar Örgütü ve Din İşleri dairesinde, Toplu İş Sözleşmesi Grev ve Referandum Yasasının ilgili maddeleri uygulanmadan her hangi bir sendikanın toplu iş sözleşmesi yapmaması yönünde emir vermiştir.

Bir kere daha görülmüştür ki hukuka aykırı bir şekilde kararlar alarak ve diyalogdan kaçarak sorunlar çözülememektedir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sn. Şerife Ünverdi umarız bundan sonrada alacağı kararlarda yasaları iyi araştırarak, hukuka uygun kararlar vererek çalışma yaşamındaki görevini sürdürür.



  ,
Facebook Facebook   Google Google  

2008 YILI ÖNCESİ GEÇİCİ MEMUR OLUPTA, 2008 YILI ÖNCESİ KADROLANAN ÇALIŞANLAR
SENDİKAMIZDAN EMEKLİLİK HAKLARINA DAİR BİLGİ ALABİLİRLER.

 

YENİ KAMU GÖREVLİLERİ YASA TASARISI
http://www.eucoordination.org

GÖRÜŞLERİNİZİ ktams@kibris.net
ADRESİNE MAİL OLARAK
BEKLİYORUZ.

 

 

 
 
KAMU VE ÖZEL SEKTÖR ÇALIŞANLARININ EMEKLİLİK YAŞI YÜKSELTİLSİN Mİ?
HAYIR
EVET
Diger anketlerimiz için tıklayın...
 
,
 

© Copyright ktams.com
Her hakki saklıdır.
CyprusWebStudio